Bruiloft Wesley & Mariska, Brasserie Buitenhuis – 23/08/2019

Daglocatie: Brasserie Buitenhuis, Katwijk aan Zee
Categorie: Foto & Film

De bruiloft van Wesley & Mariska is wel echt een van mijn favoriete bruiloften van 2020. Een prachtig bruidspaar, fijne locaties, strand, zee, heerlijk weer en een ontspannen sfeer!

Getting ready Rijnsburg en Katwijk

De dag begon voor ons in Rijnsburg, waar Wesley zich klaarmaakte. Het is altijd weer verrassend om te zien welk pak de bruidegom heeft uitgekozen. Wesley koos voor een groen pak met een slim fit. Stond hem super goed! Nadat we vlug wat detailshots hebben gemaakt, was het tijd voor Wesley om zijn pak aan te trekken.

Na ongeveer een half uurtje lieten we Wesley in spanning achter om naar Mariska in Katwijk te gaan. Daar heerste eigenlijk een hele relaxte en ontspannen sfeer. Mariska was op dat moment nog alleen met haar kapper/visagiste en genoot nog even van de rust. Een tijdje later kwam haar moeder om haar te helpen met het aantrekken van de jurk. Daarbij maakten we zowel gebruik van de ruimte buiten en binnen. Het is voor ons altijd heel fijn als de voorbereidingen plaatsvinden in een lichte kamer, het liefst met genoeg ruimte zodat we ons makkelijk om bruid en bruidegom heen kunnen bewegen. Natuurlijk heb je dit niet altijd voor het uitkiezen, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op zou kunnen letten in de voorbereiding:

  • Kies voor een kamer met een raam, zodat we optimaal gebruik kunnen maken van het licht
  • Zorg dat de kamer opgeruimd is en er niet te veel kleine, decoratieve spullen in de ruimte staan. Haal desnoods grote meubelstukken weg om wat meer ruimte te creëren!
  •  Als het weer – en de tuin – het toelaten, stellen we regelmatig voor om de voorbereidingen buiten vast te leggen. Denk van tevoren alvast eens na over of dit ook wat voor jullie zou kunnen zijn.
  • Een overall tip in de voorbereidingen: neem vooral rustig de tijd voor al je handelingen! Door de spanning gebeurt het vaak dat bruidjes alles zo snel mogelijk willen doen, maar voor ons is het juist heel prettig wanneer je rustig de tijd neemt. Zeker omdat Corniels en ik vaak tegelijkertijd shots maken en soms dingen vanuit verschillende kanten willen vastleggen.
First look + Fotoshoot – Duinen van Katwijk en Landgoed de Horsten

Wesley & Mariska kozen voor een first look in de tuin. Omdat het de bedoeling was dat Wesley Mariska in de tuin opwachtte, werd Mariska daarom tijdelijk verbannen naar de wc (haha!). Na de first look was de eerste spanning er een beetje af en reden we achter de bus van Wesley & Mariska aan naar de duinen in Katwijk. We hadden ruim tijd om hier op ons gemakje de omgeving te verkennen, foto’s te maken en te genieten van het mooie weer. Na de Katwijkse duinen zijn we doorgereden naar Landgoed de Horsten om daar nog een paar beelden te schieten. Aangezien Wesley bij de politie werkt als motoragent, werd hij hier opgewacht door een aantal collega’s. Zij zouden Wesley & Mariska escorteren naar hun daglocatie, Brasserie Buitenhuis, waar zij werden opgewacht door hun daggasten.

Brasserie Buitenhuis – Ceremonie en spellen aan het strand

Brasserie Buitenhuis is een locatie waar we nu al een aantal keer eerder zijn geweest. Best bijzonder eigenlijk, aangezien het helemaal niet bij ons in de buurt (Assen) is. Maar van de ene bruiloft komt de andere, en wij reizen met liefde het hele land door voor een bruiloft. Ook voor het komende jaar mogen we weer een aantal bruiloften bij Brasserie doen!

De ceremonie van Wesley & Mariska vond plaats bij het gedeelte met de oude trein. Met paraplu’s werd er zoveel mogelijk schaduw gecreëerd voor beide oma’s, want het was echt wel heel erg warm. Na de ceremonie was er toast & taart en stonden er verschillende spelletjes klaar op het strand: tafeltennis, bierpong, boter, kaas en eieren, Jenga en Stef Stuntpiloot. Het was leuk om te zien hoe fanatiek vrienden en familie gebruik maakten van de spelletjes. Voor het diner maakten we foto’s met familie en vrienden in ontspannen sfeer. Niet te langdradig en gewoon lekker losjes, passend bij de sfeer van de dag.

Diner, golden hour fotoshoot en feest

Tijdens het diner werden er prachtige woorden gesproken door een aantal familieleden en vrienden. Na het diner gingen we er nog gauw even met Wesley & Mariska tussenuit om foto’s te maken aan het water tijdens golden hour. Ondertussen arriveerden de avondgasten en was de band aan het opstarten. Voor de opening van het feest werden shotjes rondgedeeld en het resultaat was dan ook dat iedereen al gauw op de dansvloer stond!

Na een half uurtje feesten was het voor ons tijd om het bruidspaar en hun vrienden en familie met een gerust hart achter te laten. Wij hebben genoten van deze prachtige dag, het goede gezelschap en de fijne locaties. Wesley & Mariska, heel veel geluk samen en bedankt dat we jullie dag mochten vastleggen!

Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis 1 Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis 2 Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis 3 Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis Bruidsfotograaf Katwijk aan Zee - Trouwerij Wesley & Mariska Brasserie Buitenhuis