Citytrip Antwerpen – 28/09/2018

In september dit jaar ging ik samen met een vriendin een weekendje naar Antwerpen. Ik was er al één keer eerder geweest samen met Corniels en vond het toen ook al een heel leuke stad. Omdat we toen niet zo heel veel gezien hebben behalve het centrum (ha) wilde ik nog wel een keer heen. Lydia en ik verbleven in het Van der Valk, waar we heerlijk hebben geslapen en gegeten. Vooral het ontbijt was beide dagen een feestje. In Antwerpen hebben ze een ideaal Velocity systeem waarmee je eenvoudig van plek 1 naar plek 2 fietst. Je koopt voor €4 een dagpas en kunt 24 uur gebruik maken van een fiets. Super handig, want alles ligt op fietsafstand en je hoeft je niet meer druk te maken over het parkeren van je auto.

Hotspots Antwerpen

De locaties waar we zijn geweest;

  • Museum Aan de Stroom (MAS) bij dag en bij nacht
  • De Burgerij (heel fijne burgers)
  • Winkelstraat De Meir en De Grote Markt
  • Coffeelabs (voor de lekkerste koffie, vooral de speculaas latte is liefde)
  • Zao Wang Oude Koornmarkt (Aanrader als je van sushi houdt! <3)
  • Antwerpen Centraal Station
  • Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal
  • Botanische Tuin
  • Cocktailbar Dogma (sfeer: tof, cocktails: prijzig €€€)
Conclusie citytrip Antwerpen

Wil je nog eens een keer een weekendje weg naar een leuke stad, dan vind ik persoonlijk Antwerpen echt een aanrader . Het is een mooie stad die qua afstand goed te belopen is. De winkelstraat is mooi ruim (hoewel, dat is bijna elke winkelstraat als je het vergelijkt met Assen…) en je kunt hier dus prima een dag shoppen. Daarnaast valt er genoeg te zien voor wie niet van shoppen houdt, zijn er veel toffe terrasjes, koffie- en eettentjes.

Citytrip AntwerpenCitytrip Antwerpen 3Citytrip Antwerpen Citytrip Antwerpen 1Citytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip Antwerpen 8Citytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip AntwerpenCitytrip Antwerpen